Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Δωδέκατη στον κόσμο η Εθνική!

Στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA βρίσκεται για τον μήνα Νοέμβριο ξεπερνωντας μεγαλες δυναμεις του παγκοσμιου ποδοσφαιρου,εκτος το οτι θα βρισκεται στο μουντιαλ της Βραζιλιας η Εθνικη Ελλαδος θα ειναι και στο γκρουπ των ισχυρων για τα προκριματικα του Euro 2016


Στοιχημα

  
Αγωνες απο το Εuropa league εχουμε σημερα  
1164ΑΠΟΕΛ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙβ 1
       
2168ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ2         
3173ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΤΣ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ1
       
 

Ντοκιμαντερ

Τι θα γίνουμε χωρίς μέλισσες;

Το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρκους Ίμχουφ με θέμα τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού των μελισσών, θα έχει την ευκαιρία να δει το αθηναϊκό κοινό σε δύο ειδικές προβολές, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου (ώρα 20:00) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναό, στο πλαίσιο των προβολών του CINEDOC. Σημειώνεται πως το «More Than Honey» προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους και το κόστος εισιτηρίου είναι στα 6 ευρώ.
Με την επιμονή ενός ντετέκτιβ, ο Ίμχουφ ερευνά αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο, από την Καλιφόρνια και την Ελβετία, ως την Κίνα και την Αυστραλία. Η συγκλονιστική μακρο-φωτογράφηση των μελισσών κατά την πτήση και μέσα στις κυψέλες τους αποκαλύπτει έναν συναρπαστικό, πολύπλοκο κόσμο σε κρίση. Το «More Than Honey» είναι μια ταινία για τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τις μέλισσες, για τη φύση και το μέλλον μας.   Ενδεικτική της σημασίας αυτής της εξάρτησης του ανθρώπου από τις μέλισσες είναι η ρήση του κορυφαίου επιστήμονα Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, θα απομείνουν μόνο τέσσερα χρόνια ζωής στην ανθρωπότητα».
Τα τελευταία 15 χρόνια, πολλές αποικίες μελισσών έχουν αποδεκατιστεί σε όλο τον κόσμο. Έχουν καταγραφεί μάλιστα περιπτώσεις περιοχών όπου το 50% έως 90% των τοπικών μελισσών έχουν εξαφανιστεί. Πρόκειται για μια επιδημία που εξακολουθεί να εξαπλώνεται από κυψέλη σε κυψέλη σε όλο τον πλανήτη. Παντού, το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται: δισεκατομμύρια μέλισσες αφήνουν τις κυψέλες τους και δεν επιστρέφουν ποτέ.
Στις ΗΠΑ, οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι συνολικά 1,5 εκατομμύρια κυψέλες έχουν εξαφανιστεί σε 27 πολιτείες, σε ένα σύνολο 2,4 εκατ. κυψελών. Στη Γερμανία, σύμφωνα με την εθνική ένωση μελισσοκόμων, το ένα τέταρτο του συνόλου των αποικιών έχει καταστραφεί, με απώλειες έως και 80% σε ορισμένες περιοχές. Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στην Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Αυστρία, την Πολωνία και την Αγγλία.
Οι επιστήμονες έχουν βρει ένα όνομα για το φαινόμενο που ταιριάζει με το μέγεθος των απωλειών: «Σύνδρομο Κατάρρευσης των Αποικιών Μελισσών». Το πρόβλημα όμως είναι πως έχουν έναν καλό λόγο να ανησυχούν: το 80% των φυτών χρειάζονται τις μέλισσες για να γονιμοποιούνται. Χωρίς τις μέλισσες, δε θα υπάρχει επικονίαση, κάτι που θα έχει ως συνέπεια να κινδυνεύσουν ολόκληρα οικοσυστήματα, η ίδια η γεωργία και ως εκ τούτου η παγκόσμια παραγωγή τροφής.
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Greenpeace, η δραματική μείωση του πληθυσμού των μελισσών οφείλεται κυρίως στα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα. Η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN) εκτιμά ότι θα εξαφανιστούν άλλα 20.000 ανθοφόρα φυτά τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό επηρεάζει τις μέλισσες που ζουν σε μελίσσια και ακόμα περισσότερο τις άγριες μέλισσες που χρειάζονται αδιατάρακτους βιότοπους για να χτίσουν τις φωλιές του. Δειτε εδω το trailer http://www.youtube.com/watch?v=2NT05qEJxUk

Προγνωση καιρου

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013
Για σημερα Πεμπτη το κυριο χαρακτηριστικο του καιρου θα είναι ο παγετός τη νύχτα και το πρωί στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις Β-ΒΔ περιοχές της.Θα εχουμε επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι στο ΝΑ Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ.

Μετεωρίτης φέρεται να έπεσε ανοιχτά της Κεφαλλονιάς

Την Τεταρτη το βραδυ ενα ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο αναστάτωσε τους κατοίκους στο νότιο Ιόνιο αλλά και την Πάτρα, πέφτοντας σε περιοχή της κεφαλλονιάς. Οι μαρτυρίες σε τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έντονη λάμψη που ακολουθήθηκε από ισχυρό κρότο.

Οπως γράφει το τοπικό imerazante, αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης, όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να πρόκειται για μετεωρίτη που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.