Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΕΩΣ 39 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ

Πρώτος καύσωνας στα μέσα της εβδομάδας

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα μέσα της εβδομάδας, με τη θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές να αγγίζει ακόμη και τους 39 βαθμούς Κελσίου.                                                                         Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα αρχίσουν να ανεβάζουν τη θερμοκρασία σταδιακά από την Τετάρτη.
Ειδικότερα, για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη, με τους ανέμους να πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 έως 36 βαθμούς, ενώ στην κεντρική χώρα το θερμόμετρο θα δείξει έως και 37 βαθμούς.
Η Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα με το θερμόμετρο στην κεντρική Ελλάδα να αγγίζει τους 38 βαθμούς και ίσως τοπικά τους 39.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ ύφεση της ζέστης αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου