Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 5/2/2014

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/2/2014

Εξασθένηση των Α-ΒΑ ανέμων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και την Κρήτη

O συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στη δυτική Μαύρη Θάλασσα με τις χαμηλές πιέσεις που καλύπτουν την κεντρική και την ανατολική Μεσόγειο εξασθενεί με αποτέλεσμα την πτώση της εντάσεως των Α-ΒΑ ανέμων στη χώρα. Κατά τα άλλα, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι βροχές θα περιοριστούν στη δυτική και τη νότια Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο και την Κρήτη. Τη Πέμπτη (6/2), νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από τα ΒΔ προς τα ΝΑ θα επηρεάσει με πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πάντως, τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Τις επόμενες 4 με 5 μέρες η κυκλοφορία στη Μεσόγειο θα γίνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά (ζωνική κυκλοφορία), πράγμα που σημαίνει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα και κατά διαστήματα τοπικές βροχές βασικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο.   ΕΥΒΟΙΑ.  Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.  
Άνεμοι: Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς.


 

ΠΡΟΣΙΤΟΣ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

«Εθνική ομάδα που θα προκριθεί στις 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους από τον πρώτο νοκάουτ αγώνα αναζητά προπονητή να διαχειριστεί καλούς παίκτες με τρόπο ώστε η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες»! 

ΦΟΡΗΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΠΟΥ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ



avegant.com
Το Glyph χρησιμοποιεί τεχνολογία VRD, η οποία στην ουσία «εμπνέεται» από τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται το φως για να

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΙΟΝΙΑ ΟΙ ΗΠΑ

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Χειμώνας διαρκείας στις βορειοανατολικές ΗΠΑ

Μόνο τα εκχιονιστικά μηχανήματα κινούνται στις πίστες του αεροδρομίου Newark Liberty

Ο Πανξατόνι Φιλ, η διασημότερη μαρμότα του κόσμου, αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο καθώς προέβλεψε χθες, κατά την ομώνυμη Ημέρα της Μαρμότας, αφού είδε τη σκιά του βγαίνοντας από την φωλιά του, ότι ο χειμώνας θα παραταθεί για άλλες έξι εβδομάδες: μια χειμερινή καταιγίδα έπληξε τις περιοχές στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ προκαλώντας για άλλη μια φορά προβλήματα στις μετακινήσεις.

10 ΧΡΟΝΙΑ FACEBOOK

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ SOCIAL NETWORK

Το Facebook κλείνει τα 10 με τον πληθυσμό του να γερνά

Το Facebook κλείνει τα 10 με τον πληθυσμό του να γερνά

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ άλλαξε τον ρουν της δυτικής κοινωνικοποίησης εγκαθιστώντας το Facebook.com στο διαδίκτυο, γεγονός που τον τοποθέτησε στους 25 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4/2/2014


362 Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός εκδίδει διάταγμα που αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκείες.
1789 Στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβανίας το εκλεκτορικό σώμα αναδεικνύει παμψηφεί τον Τζορτζ Ουάσινγκτον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ.
1794 Γαλλική Επανάσταση. Η Νομοθετική καταργεί τη δουλεία σε όλα τα εδάφη της Γαλλικής Δημοκρατίας.
1843 Ο 73χρονος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πεθαίνει από αποπληξία, επιστρέφοντας από γλέντι στα ανάκτορα.
1861 Αμερικανικός Εμφύλιος. Στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα συναντώνται οι εκπρόσωποι από τις έξι αποσχιθείσες πολιτείες και σχηματίζουν τη Συνομοσπονδία (των Νοτίων).
1900 Στην Αθήνα διαπιστώνεται πως το πόσιμο νερό του Αδριάνειου Υδραγωγείου είναι μολυσμένο. Τεράστιος βόθρος, που λειτουργεί δίπλα του, έχει προκαλέσει το πρόβλημα.
1943 Οι ναζί εκτελούν στην Καισαριανή τον Χρήστο Περρίκο, αρχηγό της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΕΑΝ.
1945 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Στη Γιάλτα της Κριμαίας συναντώνται Ρούσβελτ, Στάλιν και Τσόρτσιλ. Καθορίζουν το μέλλον του μεταπολεμικού κόσμου.
1974 Στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας ο αποκαλούμενος Συμβιωτικός Απελευθερωτικός Στρατός απάγει την Πάτι Χιρστ, εγγονή του μεγιστάνα του Τύπου, Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ. Αργότερα θα συμμετάσχει με τους απαγωγείς της σε ληστείες. Θεωρείται ένα από τα πρώτα κρούσματα του Συνδρόμου της Στοκχόλμης.
2002 Οι αγρότες στη Θεσσαλία αποκλείουν με τρακτέρ οδικούς κόμβους.
2004 Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ιδρύεται από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.