Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 13/2/2014

ΠΕΜΠΤΗ 13/2/2014

Τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Χωρίς προβλήματα ανέμων τα θαλασσινά ταξίδια

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως την περιοχή μας κινείται ανατολικά. Παράλληλα, βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται νοτιοανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού το νέο εικοσιτετράωρο ( Πέμπτη) θα είναι οι παροδικές βροχές κυρίως στις ανατολικές περιοχές (από τη Θράκη ως τα Δωδεκάνησα) και στα Ν-ΝΔ διαμερίσματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι μόνο τις πρωινές ώρες στο ΒΑ Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Την Παρασκευή (14/2), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, στα δυτικά και τα νότια αναμένεται σταδιακή επικράτηση ισχυρών Δ-ΒΔ ανέμων και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σάββατο (15/2), τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι οι βοριάδες, η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και τα βόρεια και οι παροδικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο. Το διήμερο  Κυριακή και Δευτέρα (16-17/2) προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.  

ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΕΣΩΡΟΥΧΑ


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Το μυστικό της Τζουν: Η διαφήμιση που συγκινεί τα social media

Στην «ομορφιά μέσα μας» εστιάζει μια διαφημιστική καμπάνια εσωρούχων που τις τελευταίες ώρες έχει σκορπίσει ρίγη συγκίνησης στο διαδίκτυο: βασισμένο σε αληθινές ιστορίες, αποδεικνύει ότι η ομορφιά μας βρίσκεται κάτω από τα ρούχα μας, στην ψυχή μας.

Το μυστικό της Τζουν: Η διαφήμιση που συγκινεί τα social media
Το επτάλεπτο διαφημιστικό σποτ «Το μυστικό της Τζουν» παρουσιάζει την αληθινή ιστορία μιας νεαρής φοιτήτριας, η οποία σε ηλικία 18 ετών απέκτησε μια κόρη.  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

ΑΠΟ ΛΟΙΜΩΞΗ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Bild: Από λοίμωξη αναπνευστικού προσβλήθηκε ο Σουμάχερ

Από λοίμωξη του αναπνευστικού προσβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύεται, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Bild.

Bild: Από λοίμωξη αναπνευστικού προσβλήθηκε ο Σουμάχερ
Οι συνέπειες της λοίμωξης για την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν, αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας η οποία δεν αποκαλύπτει τις πηγές της.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Μίκαελ Σουμάχερ Σαμπίνε Κεμ αρκέσθηκε να απαντήσει στην εφημερίδα: «Δεν σχολιάζουμε φήμες».
Στο τέλος του Ιανουαρίου η ομάδα των γιατρών που παρακολουθούν τον Μίκαελ Σουμάχερ άρχισαν τη διαδικασία επαναφοράς του από το τεχνητό κώμα, μία φάση που μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό.
Το νοσοκομείο αναγκάστηκε να διαψεύσει την περασμένη Πέμπτη φήμες για τον θάνατο του Μίκαελ Σουμάχερ που κυκλοφόρησαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12/2/2014


1429 Εκατονταετής Πόλεμος. Μάχη των Ρεγκών. Κατά την πολιορκία της Ορλεάνης οι Αγγλοι υπερασπίζονται εφοδιοπομπή με βαρέλια από ρέγκες για τις ανάγκες των στρατευμάτων τους.
1502 Ο Βάσκο ντα Γκάμα ξεκινά από τη Λισαβόνα για το δεύτερο ταξίδι του στην Ινδία.
1554 Εναν χρόνο μετά τη διεκδίκηση του θρόνου της Αγγλίας αποκεφαλίζεται στο Λονδίνο η λαίδη Ιωάννα Γκρέι, η αποκαλούμενη «βασίλισσα των εννέα ημερών».
1912 Παραιτείται ο τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας, Ξουάντονγκ.
1934 Ανοδος του ναζισμού. Αυστριακός Εμφύλιος Πόλεμος. Αρχίζουν οι συγκρούσεις μεταξύ φασιστικών ομάδων και σοσιαλιστών. Θα λήξουν στις 16 του μηνός με νίκη των πρώτων, που θα καταλύσουν τον πολυκομματισμό.
1944 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ανοιχτά του Σουνίου βυθίζεται το νορβηγικό ατμόπλοιο «Ορια» με θύματα περισσότερους από 4.000 Ιταλούς αιχμαλώτους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο.
1945 Δεκεμβριανά. Συμφωνία της Βάρκιζας. Η κυβέρνηση Πλαστήρα και αντιπρόσωποι του ΕΑΜ υπογράφουν τη συμφωνία για τον τερματισμό της εμφύλιας σύγκρουσης και τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ, που έχει εκκενώσει την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
1947 Ο Κριστιάν Ντιορ παρουσιάζει το «νιου λουκ». Το Παρίσι ανακτά τον τίτλο της παγκόσμιας πρωτεύουσας της μόδας.
2004 Το δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο αρχίζει να εκδίδει άδειες γάμου για ομόφυλα ζευγάρια.