Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 21/2/2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2/2014

Προηγείται μια σαχαριανή ύφεση εαρινών προδιαγραφών και ακολουθεί μια από τις τελευταίες, αν όχι η τελευταία, επίθεση του φετινού αναιμικού χειμώνα

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Αδριατική κινείται Α-ΒΑ. Περισσότερο ενδιαφέρον για μας παρουσιάζει το βορειοφρικανικής προελεύσεως χαμηλό της κεντρικής Μεσογείου που κινείται αργά Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει τοπικές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Παράλληλα, στα νότια πελάγη θα επικρατήσουν ισχυροί ΝΑ άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το Σάββατο(22/2), οι βροχές βασικά θα περιοριστούν στη ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΔ έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (23-24/2) προβλέπεται μεταβολή του καιρού, χειμωνιάτικου τύπου, με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές, τις τοπικές καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως τη Δευτέρα.

ΣΟΥΔΙΚΟ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΣΑΙΤ «ΚΡΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ…

daneikoi olumpiakou
Βαρείς χαρακτηρισμούς για το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό και τις ομάδες που έχουν δανειστεί παίκτες από τους «ερυθρόλευκους» τη φετινή σεζόν από το σουηδικό σάιτ, «svenskafans.com».

ΕΛΛΑΔΑ-ΔΝΤ-ΜΑΣΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ

2013 ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΕΡΜΟΤΕΡΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΕΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 14,52 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ


Το 2013 το τέταρτο θερμότερο έτος στην μετεωρολογική ιστορία

Το τέταρτο θερμότερο έτος στην παγκόσμια μετεωρολογική ιστορία (μετά το 1880 που τηρούνται τα σχετικά αρχεία θερμοκρασίας ήταν το 2013, σύμφωνα την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20/2/2014


1472 Ο βασιλιάς της Δανίας, Χριστιανός Α', παραχωρεί στη Σκωτία τα Νησιά Ορκάδες και Σέτλαντ. Ο λόγος είναι ότι αδυνατεί να αποπληρώσει την προίκα της κόρης του Μαργαρίτας, που παντρεύτηκε τον Ιάκωβο Γ' της Σκοτίας.
1810 Ναπολεόντειοι Πόλεμοι. Στη Μάντοβα της υπό γαλλική κατοχή Ιταλίας εκτελείται με τυφεκισμό ο Αντρέα Χόφερ, Αυστριακός πατριώτης, ηγέτης της επανάστασης στο Τιρόλο.
1824 Ελληνική Επανάσταση. Στο Λονδίνο οι απεσταλμένοι της επαναστατημένης Ελλάδας συνάπτουν το πρώτο δάνειο της ανεξαρτησίας, ύψους 800.000 λιρών. Ως εγγύηση δίνονται όλα τα δημόσια έσοδα (από τελωνεία και αλυκές) και όλα τα εθνικά κτήματα. Αφαιρούνται προκαταβολικά τόκοι δύο ετών και προμήθειες. Μένουν μόλις 298.000 λίρες.
1913 Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Ο ελληνικός στρατός στο Μπιζάνι εξαπολύει αιφνιδιαστική επίθεση κατά των τουρκικών θέσεων. Το 1ο Σύνταγμα φτάνει στις παρυφές των Ιωαννίνων. Στις 11.00 το βράδυ ο Εσάτ Πασάς διαμηνύει την πρόθεσή του να παραδοθεί.
1933 Στο Βερολίνο ο Αδόλφος Χίτλερ συναντάται κρυφά με Γερμανούς βιομηχάνους που προθυμοποιούνται να τον ενισχύσουν οικονομικά για την εγκαθίδρυση του ναζιστικού καθεστώτος.
1962 Ο αντισυνταγματάρχης Τζον Γκλεν είναι ο πρώτος Αμερικανός που πετά στο Διάστημα.
1991 Εκλέγεται γενική γραμματέας του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα.
2005 Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα που εγκρίνει με δημοψήφισμα το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.