Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 8/3/2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 8/3/2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/3/2014

Προ των πυλών ο όψιμος χειμώνας στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα

Οι Β-ΒΑ άνεμοι που βαθμιαία θα επικρατήσουν στην περιοχή μας θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα γίνει χειμωνιάτικος στα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας. Αναλυτικά, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) θα σημειωθούν κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά- Εύβοια, την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο κα τις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι Β-ΒΑ άνεμοι θα φθάσουν στα ανατολικά τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια. Την Κυριακή (9/3), ως προς τις βροχές και τις χιονοπτώσεις δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, αλλά κατά τα άλλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (10-11/3) στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και τα χιόνια θα κατεβούν και στις ημιορεινές περιοχές. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τη ΒΑ Ελλάδα, όπου ο υετός θα είναι σημαντικός και δεν αποκλείεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές (Θράκη).

O BONO TA EΨΑΛΕ ΣΕ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

Ταύρος εν... υαλοπωλείω ο Bono: Η τρόικα μας "πήδηξε"! Καρφιά κατά Μέρκελ

Μέγεθος κειμένου


- Αίσθηση στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την τοποθέτηση τουBono
- Έκραξε την τρόικα και την... Άνγκελα Μέρκελ 
- "Ο ιρλανδικός λαός ξελάσπωσε τον ιρλανδικό λαό. Μας πήδ...ξαν, αλλά τα καταφέραμε" είπε
- Τι είπε απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο ο τραγουδιστής των U2

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ


Λύθηκε το μυστήριο για το πότε έγινε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης

 Η ακριβής χρονολόγηση της διάσημης έκρηξης στο προϊστορικό Αιγαίο έχει διχάσει τους επιστήμονες εδώ και χρόνια. Η μεγάλη φυσική καταστροφή εκτιμάται ότι συνέβη πριν από 3.500 έως 3.600 χρόνια      

Η ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ


ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΟΤΑΝ ΛΗΞΟΥΝ

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος Belfie.gr, τα γαλακτομικά προϊόντα, όπως τα γιαούρτια και το γάλα μπορούν να καταναλωθούν και μετά την παρέλευση μερικών ημερών, αφού τα βακτήρια που περιέχουν είναι ωφέλιμα για την υγεία μας. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να είναι λίγο ξινά.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΤΟ 2030



Ρομπότ υψηλού IQ, «αποθήκευση» του εγκεφάλου μας, περιβόλια σε ουρανοξύστες, προσδόκιμο ζωής στα 150 έτη είναι ορισμένα από όσα θα βιώνουμε το 2030 σύμφωνα με τους... προφήτες της τεχνολογίας και επιστήμης. Θα επιβεβαιωθούν άραγε;
Επιστήμονες και ερευνητές που στο βιογραφικό τους έχουν συμπεριλάβει και τον τίτλο «μελλοντολόγος» κάνουν κατά καιρούς προβλέψεις για τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7/3/2014


321 Ο Κωνσταντίνος ο Μέγας καθιερώνει την Κυριακή ως αργία σε όλη την αυτοκρατορία.
1799 Πόλεμοι της Γαλλικής Επανάστασης. Ο Ναπολέων καταλαμβάνει τη Γιάφα της Παλαιστίνης. Εκτελεί 2.000 αιχμαλώτους.
1814 Ναπολεόντειοι Πόλεμοι. Στη μάχη του Κραόν ο Ναπολέων νικά τους Πρώσους και τους Ρώσους. Οι νεαροί στρατιώτες του αποκαλούνται Μαρίες Λουίζες (το όνομα της δεύτερης συζύγου του αυτοκράτορα), επειδή δεν έχουν ακόμα γένια.
1906 Η Φινλανδία είναι η πρώτη χώρα που δίνει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
1936 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (πρελούδιο). Τα ναζιστικά στρατεύματα εισβάλλουν στην αποστρατικοποιημένη Ρηνανία. Παραβιάζουν τη Συνθήκη των Βρυξελλών και το Σύμφωνο του Λοκάρνο. Οι κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Γαλλίας ακολουθούν πολιτική κατευνασμού του Χίτλερ.
1945 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Αμερικανοί καταλαμβάνουν τη γέφυρα του Λούντεντορφ στον Ρήνο. Περνούν στην απέναντι όχθη του ποταμού με κατεύθυνση το Βερολίνο.
1948 Με τελετή στη Ρόδο, τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται επίσημα στην Ελλάδα.
1969 Η Γκόλντα Μέιρ εκλέγεται πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ισραήλ.
2004 Η ΝΔ επανέρχεται στην εξουσία μετά 11 χρόνια. Υπό τον Κ. Καραμανλή κερδίζει τις εκλογές με 45,36%, έναντι 40,50% του ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ και ΣΥΝ συγκεντρώνουν 5,5% και 3,3% αντίστοιχα.
2009 Τίθεται σε τροχιά το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ. Είναι κατασκευασμένο για να εντοπίζει πλανήτες παρόμοιους με τη Γη σε άλλους αστερισμούς.