Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Κάθε μέρα διανύει 10 μίλια κουβαλώντας τον ανάπηρο γιο του στην πλάτη. Ο 40 ετών Yu Xukang μεγαλώνει μόνος τον μόλις 12 ετών γιο του σε ένα...απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Σιτσουάν στην Κίνα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΔΙΡΦΥ

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 13/3/2014

)

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FORMULA 1

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1 έχει ξεκινήσει με την αυλαία να ανοίγει το προσεχές σαββατοκύριακο με το γκραν πρι της Αυστραλίας (13/3).
Το 2014 είναι μία χρονιά που η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού γυρίζει σελίδα, λόγω των πολλών και σημαντικών αλλαγών στους κανονισμούς.
Για να μη νομίζετε όταν ανοίξετε την τηλεόρασή σας, ότι παρακολουθείται άλλο… σπορ, ρίξτε μια ματιά στις αλλαγές των κανονισμών που έχουν κάνει πιο… άσχημα και τα φετινά μονοθέσια.
Κινητήρες:
Από το 2014 τα μονοθέσια θα «φοράνε» εξακίλυνδρους V6 τούρμπο κινητήρες 1,6 λίτρων. Το μέγιστο όριο των στροφών θα αγγίζει τις 15.000 σ.α.λ. και το βάρος του δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 155 κιλά. Οι ομάδες από τη φετινή σεζόν θα έχουν στη διάθεσή τους πέντε –αντί για οχτώ- κινητήρες για τα 19 γκραν πρι.
Επιπρόσθετη δύναμη στο κινητήρα θα δίνει το σύστημα ERS το οποίο θα αποδίδει περίπου 160 ίππους για 33 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ APPLE ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

)

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ

Η μέτρηση της πίεσης πρέπει να γίνεται και στα δύο χέρια, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, επειδή η διαφορά που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στις δύο μετρήσεις αποτελεί σοβαρή ένδειξη του κινδύνου για καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Επιστήμονες από το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι αν η διαφορά ανάμεσα στις δύο μετρήσεις φτάνει τις δέκα μονάδες, ο κίνδυνος καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου είναι μεγαλύτερος κατά 38%.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των επιστημόνων, η οποία έχει δημοσιευθεί στο Harvard Health Blog, σ' αυτές τις περιπτώσεις συνήθως υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στις αρτηρίες της καρδιάς και του εγκεφάλου και η βασική αρτηρία που παρέχει αίμα στην καρδιά μπορεί να είναι  μπλοκαρισμένη.
Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 3.400 άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, από τα οποία κατά την έναρξη της μελέτης κανένα δεν παρουσίαζε κάποιο σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας. Στη συνέχεια όμως οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι στο 10% των ατόμων οι μετρήσεις της πίεσης στα δύο χέρια παρουσίαζε διαφορά δέκα μονάδων, η οποία θεωρείται πολύ μεγάλη.
Οι επιστήμονες τόνισαν ότι τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν έπειτα από μελέτη διάρκειας δεκατριών ετών και επιμένουν ότι η μέτρηση της πίεσης στα δύο χέρια πρέπει να υιοθετηθεί από όλους τους γιατρούς, αφού μπορεί να προλάβει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, ακόμη και να σώσει ζωές.

ΜΥΚΟΝΟΣ Ο ΠΙΟ GAY ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

INTERNATIONAL GAY & LESBIAN TRAVEL ASSOCIATION

H Μύκονος πιο gay-friendly προορισμός στην Ελλάδα

Η πιο ασφαλής επιλογή για διακοπές χωρίς διακρίσεις είναι το διάσημο παγκοσμίως νησί του Αιγαίου, για τους τουριστικούς πράκτορες που καλύπτουν την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΤΟΣ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12/3/2014


538 Οι Οστρογότθοι λύνουν την πολιορκία της Ρώμης. Ο στρατηγός Βελισάριος εδραιώνει τη βυζαντινή εξουσία στην πόλη.
1792 Συνθήκη του Ιασίου. Με νίκη της Ρωσίας και της Αυστρίας λήγει ο πόλεμος με την Τουρκία. Η Μεγάλη Αικατερίνη αποσύρει τον στόλο της από το Αιγαίο. Ο Λάμπρος Κατσώνης συνεχίζει τη δράση του.
1881 Στη Θεσσαλονίκη γεννιέται ο Μουσταφά Κεμάλ, ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας.
1912 Στην Κίνα καταλύεται η αυτοκρατορία. Ο Σουν Γιατ Σεν αναγορεύεται πρώτος πρόεδρος.
1921 Στη Σοβιετική Ρωσία ο Λένιν εφαρμόζει τη Νέα Οικονομική Πολιτική (ΝΕΠ). Με την ανάπτυξη ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας η χώρα θα ανακάμψει από τις καταστροφές του Εμφυλίου.
1930 Αλάτι του Μαρτίου. Στην Ινδία, ο Μαχάτμα Γκάντι, αψηφώντας τη βρετανική απαγόρευση, ηγείται πορείας 200 μιλίων προς τη θάλασσα. Διαμαρτύρεται για το αποικιακό μονοπώλιο του αλατιού.
1938 Aνσλους. Ο Χίτλερ ενσωματώνει την Αυστρία στη ναζιστική Γερμανία.
1947 Δόγμα Τρούμαν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοινώνει στο Κογκρέσο την πρόθεσή του να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην εμφύλια σύγκρουση. Η χώρα περνά στην αμερικανική σφαίρα επιρροής.
1991 Η «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον Αμερικανό λοχία Ρόναλντ Στιούαρτ στην Ανω Γλυφάδα.
2005 Ο Κάρολος Παπούλιας αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
2012 Ελληνική κρίση. Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής αποφασίζει το κούρεμα κατά 53,5% των ομολόγων του Δημοσίου.