Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 11/4/2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    11/4/2014

Νέος κύκλος βροχών και ψύχρα κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα κινείται προς τη Μαύρη Θάλασσα. Ένα άλλο χαμηλό στα ΒΔ Βαλκάνια κινείται ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει νέο κύκλο βροχών και τοπικών καταιγίδων στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η ψύχρα θα είναι αισθητή ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Το Σάββατο (12/4) πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ωστόσο, οι ελάχιστες τιμές της θα είναι χαμηλές και στη ΒΔ Ελλάδα θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Σχετική καλοκαιρία αναμένεται την Κυριακή των Βαΐων, αν και το απόγευμα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Με βάση όλες τις ενδείξεις, η Μεγάλη Εβδομάδα θα περάσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καιρού στη στεριά ή τη θάλασσα. Πέρα από την απογευματινή αστάθεια, που φαίνεται να περιορίζεται στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά, δεν προβλέπεται κάποια αξιόλογη ατμοσφαιρική διαταραχή, ικανή να απειλήσει τον καιρό της χώρας. Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις και για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα.  

Η ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΚΑΖΟΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Η μηχανή γκαζόν από τη Honda μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness και μπορεί να πιάσει εως τα 187 χιλιόμετρα ανά ώρα…

Η ΜΟΝΑΚΟ ΘΕΛΕΙ ΖΙΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ

Ο πρόεδρος της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, σκέφτεται την αντικατάσταση του προπονητή των Μονεγάσκων, Κλαούντιο Ρανιέρι, με τον Ζινεντίν Ζιντάν, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. 
Σύμφωνα με την έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L΄ Equipe» ο πρώτος παράγοντας του συλλόγου του πριγκιπάτου αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ιταλό τεχνικό, παρά την καλή σεζόν της ομάδας.
Η Μονακό βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Ligue 1, πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά οι σχέσεις του Ρανιέρι γίνονται όλο και πιο δύσκολες με πολλούς παίκτες, ενώ η ποιότητα του παιχνιδιού της ομάδας βαίνει φθίνουσα τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ριμπολόβλεφ έχει εστιάσει στον νυν βοηθό του Κάρλο Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού εκτός των προπονητικών ικανοτήτων του Ζιντάν θεωρεί ότι η παρουσία του «Ζιζού» θα βελτιώσει την εικόνα του συλλόγου, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ


Στο αεροδρόμιο του Μπίρμινχαμ, στην Βρετανία, τα ρεύματα είναι τόσο ισχυρά που ακόμα και τα μεγάλα αεροπλάνα δυσκολεύονται να απογειωθούν ή να προσγειωθούν…
Δείτε όλες τις επικίνδυνες προσγειώσεις στο τρομακτικό βίντεο που ακολουθεί..

ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ RESET ΚΩΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Άνευ προηγουμένου reset κωδικών στο Ίντερνετ, λόγω του Heartbleed


REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, θεωρείται ότι η Google ενημέρωσε έναν αριθμό φορέων σχετικά με το θέμα πριν τη δημοσιοποίησή του, για να προβούν σε αναβαθμίσεις σε νέα έκδοση του OpenSSL

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μοναδικός επιζών, εκδικητικό παραλήρημα και μοιραίος εγκλεισμός




Εναρμονισμένο με την ατμόσφαιρα της επερχόμενης Μεγάλης Εβδομάδας, το δραματικό στοιχείο δεσπόζει στον κινηματογραφικό καμβά αυτής της εβδομάδας, με μία πραγματική πολεμική ιστορία επιβίωσης, έναν θρύλο που εναντιώθηκε στην αδικία, τη «νεκρική» ζωή μιας καλλιτέχνιδας, την ανάγκη μιας γυναίκας να βιώσει τη μητρότητα, έναν απαγορευμένο έρωτα, την άνοδο και την πτώση του Τρίτου Ράιχ και την ιστορία του Θεανθρώπου. Μοναδική εξαίρεση μια χαριτωμένη οικογένεια πουλιών και οι διασκεδαστικές περιπέτειές της.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10/4/2014


428 Στην Κωνσταντινούπολη ενθρονίζεται Πατριάρχης ο Νεστόριος. Η αίρεσή του θα καταδικαστεί στη Σύνοδο της Εφέσου το 431.
1500 Β' Ιταλικός Πόλεμος. Στη Νοβάρα, οι Ελβετοί μισθοφόροι συλλαμβάνουν τον Λουδοβίκο Φόρτζια του Μιλάνου. Τον παραδίδουν στον Λουδοβίκο ΙΒ' της Γαλλίας. Μέχρι τον θάνατό του θα παραμείνει φυλακισμένος στο κάστρο του Λος.
1741 Πόλεμος της Αυστριακής Διαδοχής. Μάχη του Μόλβιτς. Ο Φρειδερίκος Β' ο Μέγας νικά τους Αυστριακούς. Εδραιώνεται στη Σιλεσία.
1821 Ελληνική Επανάσταση. Στην Κωνσταντινούπολη οι Οθωμανοί απαγχονίζουν τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε'. Πετούν το σώμα στον Βόσπορο. Την ίδια ημέρα οδηγούνται στην αγχόνη οι μητροπολίτες Αγχιάλου Ευγένιος, Εφέσου Διονύσιος, Νικομηδείας Αθανάσιος.
1826 Ελληνική Επανάσταση. Οι 5.000 μαχητές και 800 άμαχοι της πολιορκημένης από τους Τουρκο-αιγυπτίους πόλης του Μεσολογγίου πραγματοποιούν έξοδο. Θα διασωθούν περίπου 1.300.
1864 Γαλλική επέμβαση στο Μεξικό. Ο αρχιδούκας Μαξιμιλιανός των Αψβούργων ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Μεξικού. Το 1867 θα ανατραπεί και θα τουφεκιστεί.
1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι δυνάμεις του Αξονα δημιουργούν το Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας. Ορίζουν δικτάτορα τον Αντε Πάβελτις της φασιστικής Ουστάζι.
1971 Διπλωματία του πινγκ πονγκ. Η ΛΔ Κίνας φιλοξενεί την αμερικανική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Επιδιώκει το ξεπάγωμα των σχέσεων με τις ΗΠΑ.
2010 Κοντά στο Σμολένσκ συντρίβεται το πολωνικό προεδρικό αεροσκάφος. Στους 96 νεκρούς συγκαταλέγεται ο Πρόεδρος Λεχ Καζίνσκι.