Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Πρόστιμο «μαμούθ» από την UEFA στη Μάντσεστερ Σίτι


Εξωπραγματικό πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει η Μάντσεστερ Σίτι για παραβάσεις του Financial Fair Play, όπως μετέδωσε μέσω της ιστοσελίδας του το Sky Sports.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, εκτός του τεράστιου προστίμου η UEFA θα υποχρεώσει επίσης τους «πολίτες» να μειώσουν το διαθέσιμο ρόστερ τους για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου σε 21 (από 25) ποδοσφαιριστές. 
Αυτό συμβαίνει επειδή τα έξοδα του αγγλικού συλλόγου είναι πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα, στοιχείο που αντιβαίνει στην πολιτική της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για ισονομία και υγιή ανταγωνισμό των ομάδων που μετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της.
Να σημειωθεί επίσης ότι ακόμη οκτώ σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και η Παρί Σεν Ζερμέν, τελούν υπό διερεύνηση από την UEFA για ομοειδείς παραβάσεις

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗΞΗ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ

Προειδοποίηση για ανεξέλεγκτη τήξη των πάγων στην ανατολική Ανταρκτική


REUTERS/NASA
Ο λόγος για τη - μήκους 1.400 και πλάτους 400 χιλιομέτρων - λεκάνη Ουίλκς, η οποία ανακαλύφθηκε πριν από σχεδόν 60 χρόνια (φωτογραφία αρχείου).  

ΤΡΩΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

Τρώτε «ελληνικά» για γερή καρδιά

Τρώτε «ελληνικά» για γερή καρδιά

Η ελληνική διατροφή αποτελεί ασπίδα για την καρδιά. Και οι Έλληνες της Αυστραλίας θα πρέπει να επιμείνουν στην ελληνική διατροφή για να έχουν γερή καρδιά, αλλά και για να ενισχύουν την ελληνική οικονομία.

ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Πρώτο βήμα για το ελιξήριο της νεότητας

Το αναζητούν εδώ και αιώνες απεγνωσμένα, άλλοι κάνοντας ξόρκια και δεήσεις, κι άλλοι κάνοντας πειράματα σε εργαστήρια. Εάν υπήρχε, θα ήταν βεβαίως το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο. Κάποιοι, πιο ορθολογιστές, το τοποθετούν στη σφαίρα του φανταστικού. Κι όμως, ίσως τελικά να υπάρχει και να βρίσκεται... μέσα μας. Ο λόγος για το ελιξήριο της νεότητας, το οποίο ενδεχομένως να βρίσκεται στο... αίμα.

Το ελιξήριο της νεότητας ενδεχομένως να βρίσκεται στο... αίμα, υποστηρίζουν τρεις νέες επιστημονικές έρευνες κορυφαίων πανεπιστημίων
Το ελιξήριο της νεότητας ενδεχομένως να βρίσκεται στο... αίμα, υποστηρίζουν τρεις νέες επιστημονικές έρευνες κορυφαίων πανεπιστημίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6/5/2014


1527 Ο στρατός του αυτοκράτορα Καρόλου Ε΄ καταλαμβάνει και λεηλατεί τη Ρώμη σηματοδοτώντας το τέλος της Αναγέννησης. Νεκροί πέφτουν 147 Ελβετοί φρουροί που μάχονται για να διασφαλίσουν τη διαφυγή του Πάπα Κλήμεντα Ζ΄ στο φρούριο Σαντ Aντζελο.
1861 Αμερικανικός Εμφύλιος. Το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια ορίζεται πρωτεύουσα της Ομοσπονδίας (των Νοτίων).
1889 Α΄ Διεθνής Eκθεση του Παρισιού. Ανοίγει για το κοινό ο Πύργος του Aϊφελ.
1916 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Στη Βηρυτό εκτελούνται 21 πατριώτες του Λιβάνου με διαταγή του Οθωμανού διοικητή Τζαμάλ Πασά.
1926 Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι στο εξής επιτρέπεται η χορήγηση δανείων και σε γυναίκες.
1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Μάχη των Φιλιππίνων. Στο νησί Κορέτζιντορ οι τελευταίες αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες παραδίδονται στους Ιάπωνες.
2001 Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ που επισκέπτεται τη Συρία γίνεται ο πρώτος Ποντίφικας που επισκέπτεται τζαμί.
2010 Ελληνική κρίση χρέους. Η Βουλή ψηφίζει το Μνημόνιο με 172 «ναι», 121 «όχι» και 3 «παρών». Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερψηφίζει και διαγράφεται από τη ΝΔ. Διαγράφονται από το ΠΑΣΟΚ οι Γ. Δημαράς, Β. Οικονόμου και Σοφία Σακοράφα, που ψήφισαν «παρών».
2011 Ελληνική κρίση χρέους. Το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» δημοσιεύει πληροφορίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
2012 Βουλευτικές εκλογές. Η ΝΔ είναι πρώτη με 18,85%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 16,78% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (13,18%), ΑΝΕΛ (10,60%), ΚΚΕ (8,48%), Χρυσή Αυγή (8,79%), ΔΗΜΑΡ (6,11%).