Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 15/5/2014 ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΑΤΜ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΟΥ

H Πολωνία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία θα αποκτήσει ένα δίκτυο τέτοιων ΑΤΜ, με 2.000 συσκευές να τοποθετούνται σε τράπεζες και σουπερμάρκετ σε όλη τη χώρα.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Επική τερατογένεση, εχθρικός έρωτας και τυφλή ομοιότητα




Ο θρυλικός Γκοτζίλα, οι τραγικοί εραστές του Σαίξπηρ, ένας αδίστακτος εκτελεστής που λυγίζει, ένας συνεσταλμένος υπάλληλος που συναντά τον σωσία του, μία ερωτευμένη κοπέλα που έρχεται σε σύγκρουση με την οικογένειά της κι ένας ευρηματικός αθλητικός παράγοντας εισβάλλουν στις σκοτεινές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15/5/2014


326 π.Χ Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον ποταμό Υδάσπη και νικά τον Πώρο, βασιλιά των Ινδών.
1252 Με παπική βούλα ο Ιννοκέντιος Γ΄ επιτρέπει στη Μεσαιωνική Ιερά Εξέταση τη χρήση βασανιστηρίων για την απόσπαση ομολογιών από τους αιρετικούς.
1525 Πόλεμος των Χωρικών στη Γερμανία. Στη μάχη του Φρανκενχάουζεν ο στρατός της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας νικά τους εξεγερμένους αγρότες. Ο ηγέτης τους, πάστορας Τόμας Μίντσερ, θα συλληφθεί, θα βασανιστεί και θα αποκεφαλιστεί.
1567 Η Μαρία Α΄ της Σκοτίας παντρεύεται τον λόρδο Ντέρνλεϊ σε τρίτο γάμο. Θεωρείται ο δολοφόνος του προηγούμενου συζύγου της.
1800 Ο Γεώργιος Γ΄ της Αγγλίας επιζεί απόπειρας δολοφονίας. Ο δράστης Τζέιμς Χάλντφιλντ θα αθωωθεί ως παρανοϊκός.
1854 Στην Οδησσό γεννιέται ο Γιάννης Ψυχάρης. Το 1888 θα εκδώσει στο Παρίσι το πεζογράφημα «Το ταξίδι μου», μανιφέστο του δημοτικισμού.
1918 Φινλανδικός Εμφύλιος. Οι Λευκοί υπό τον παλιό αξιωματικό του τσάρου Γκούσταβ Εμίλ Μανερχάιμ νικούν τους Κόκκινους, συμμάχους των μπολσεβίκων της Ρωσίας.
1942 Εθνική Αντίσταση. Στη Λαμία πραγματοποιείται σύσκεψη καπεταναίων με τον Αρη Βελουχιώτη. Αρχίζει η ένοπλη δράση του ΕΛΑΣ.
1943 Ο Ιωσήφ Στάλιν διαλύει την Κομμουνιστική Διεθνή.
1985 Σε ανταλλαγή πυροβολισμών στου Γκύζη σκοτώνονται ο Χρήστος Τσουτσουβής της Αντικρατικής Πάλης και τρεις αστυνομικοί.
1988 Σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν. Επειτα από οκτώ χρόνια πολέμου αρχίζει η αποχώρηση του Κόκκινου Στρατού.